maanantai 24. elokuuta 2015

Taas joustetaan eteen ja taakseVaikeudet tekevät vahvemmaksi.  Se mikä ei tapa, vahvistaa.  Hyvin ärsyttäviä tokaisuja.  Suorastaan raivostuttavia.

Jos jotain olen oppinut sairaudestani, se on joustavuus, ei niinkään vahvuus. Jälleen kerran tein suunnitelmia syksyksi, elämääni varten ja jälleen kerran kaikki menee uusiksi. Heikompi jättäisi jo leikin kesken ja siirtyisi henkiseen kuolemaan kotisohvalla. Teen toki sitäkin.

Siinä sohvalla maatessa ja nukkuessa yritän raapia jotain tarkoitusta elämääni. Jonka vuoksi uskoisi, että sitten joskus saatan jaksaakin ja pystyä johonkin josta nyt jään haaveilemaan.  Jos ja kun, sitten kun, ehkä joskus. Kovin uuvuttavaa kokea kerrasta toiseen kuinka kaikki jää kesken ja tekemättä. Haluaisin kuitenkin tehdä vaikka mitä ja potentiaaliakin olisi.

Joustan joka suuntaan pääni sisällä ja pyrin hyväksymään tilanteen, taas. Jos yritän liikaa olen sairaalassa ennen joulua, taas. Jos en osaa muuttaa lennosta kaikkea elämässäni olen voimieni äärirajoilla, taas. Jos yritän väkisin jaksaa en jaksa mitään, taaskaan. Harvempi pystyy jatkuvien pettymysten ja muutosten jälkeen tekemään enää yhtään mitään. Yrittämään aina uudelleen.

Jokainen suunnitelma jonka teen on potentiaalinen epäonnistuminen. Se on tullut selväksi. Joudun jatkuvasti potkimaan itseäni eteenpäin, että rohkenen silti yrittää. Jos se sitten joskus onnistuisi. Jos ei edes yritä, ei ainakaan voi onnistua.

Mutta voi tätä toivottomuuden ja epäonnistumisen tunteen määrää, taas. Minulla oli erittäin hyvät suunnitelmat ja haaveet. Oikeasti halusin ja koin, että tämä on nyt se mun juttu. Se olisikin ollut. Aika ei vaan olekaan oikea, taaskaan. Ehkä ensi vuonna yritän, taas. Eihän tälle voi muuta kuin nauraa, taas. Otetaan sitten päivä kerrallaan, taas.

Kauniita ja joustavia päiviä jokaiselle mieleltään sairaalle. Ei se ”taas” loppujen lopuksi ole mikään maailmanloppu.  Se on vain uusi yritys ja uusi alku. Muista joustaa itseäsi ja suunnitelmiasi kohtaan, niin se pysyy sellaisena.

Kati

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti